Рација Арктикот прв, капка потоа ладна…се враќа на лоши временски услови!!!

Поделете ги радоста
  • 7
  •  

Рација Арктикот прв, капка потоа ладна…се враќа на лоши временски услови!!!

ГрмотевициАрктикот напад што ќе се отвори 26 Април и ладна капка до 30 април, вклучување на сите нашите региони наизменично.

На денот на ослободувањето алпски и пред-алпскиот областа на која ќе бидат погодени од страна на првите дождови и грмотевици, поради префронтален преку Арктикот.

Во деновите по коритото Арктикот навлезат од северозападниот дел на Италија, предизвика влошување на Северна и да ги следат Тиренското централните и јужните региони. Изобилството на врнежи од снег на Алпите од 1.000 метри во најинтензивна тушеви, un po’ повисоко во Апенините. Дваесет јужниот теза пред, тогаш ротација cliclonica, ќе предизвика вознемиреност на коритата и во првата фаза, висока вода во Венеција.

Коритото помеѓу 27 и 28 Април развива во ладна капка, односно ладна вител на голема надморска височина, одржување нестабилно време во нашата земја. Ние ќе имаат типични услови на попладне грмотевици, но не само, кои ќе влијаат особено на внатрешниот региони и дека, најверојатно,, sconfineranno долж крајбрежјата на leeward. Температурите ќе се намали било каде на вредности под просекот.

Во отсуство на Атлантикот пертурбации и врнежите продолжат да се дојде благодарение на Арктикот рации кои, сепак, предизвика забележлива разлика во температурите.

А срдечна честитка

Лука Romaldini