Portali klimatologjike italiane Arkivi
kategori : Parashikimet afatmesme dhe afatgjata

Snow-to-kat-Janar-2017

sezonale parashikimin Trendi Vjeshtë-Dimër 2018-2019…

nga admin
publikuar më: 14 shtator 2018
Të ndarë gëzimin
 • 141
 •  

të gjithë’ Qasja Astronomical e vjeshtës, por tashmë në në mot, Unë do të doja të ju jap, si zakonisht, Informacion klimatologjike e periudhës së ardhshme të ftohtë. Sa kohë që unë të adresuar të gjithë ju me specifikimet përpara-e kartave të konfigurimin e mundshme mbizotërues në kontinentin. Vi ho riportato i nuclei dei sistemi barici predominanti che avranno mobilità[…]

1-6 maj

May fillon me mot të keq, por alternuara moti-klima rezulton të jetë rregull pranverë…

nga admin
publikuar më: 30 prill 2018
Të ndarë gëzimin
 • 141
 •  

Pas një paradhënie pothuajse të verës, për shkak të thirrjes së ajrit afrikane të nxehtë dhe të diktuar nga’ Qasja e një lug të Atlantikut, ky i fundit mund të depërtojnë perëndimore dhe qendrore mesdhetare, duke krijuar një pjerrëta të thellë vorbull, latent italic, e cila do të çojë në përkeqësimin e motit mbi pjesën më të madhe të vendit, shoqëruar me një rënie të konsiderueshme në temperaturë (neve lungo l’arco[…]

ftohja-planetar

Dome anticyclonic deri të enjten 19, pastaj të ndryshojë…më në fund!!!

nga admin
publikuar më: 16 tetor 2017
Të ndarë gëzimin
 • 141
 •  

 

gisht i madh

E’ dell'ottobrata tani Roman…

nga admin
publikuar më: 12 tetor 2017
Të ndarë gëzimin
 • 141
 •  
gisht i madh

Vjeshtë në formë të madhe në vendin tonë…No horizont kujtojnë verës!!!

nga admin
publikuar më: 16 shtator 2017
Të ndarë gëzimin
 • 141
 •  
gisht i madh

Bastisje Arktik parë, rënie pastaj të ftohtë…kthen moti i keq!!!

nga admin
publikuar më: 23 prill 2017
Të ndarë gëzimin
 • 141
 •  

Bastisje Arktik parë, rënie pastaj të ftohtë…kthen moti i keq!!! Raid Arctic e cila do të hapet 26 Prill dhe rënie të ftohtë deri në 30 prill, përfshirja e të gjitha rajonet tona alternuar. Në ditën e Alpine Çlirimtare dhe para-alpin zonës se do të preken nga dushe para dhe stuhi për shkak të koritë Arktik paraballor.

gisht i madh

General Winter abdikon dhe vendi ynë është braktisur në harresë motit klimës…

nga admin
publikuar më: 12 shkurt 2017
Të ndarë gëzimin
 • 141
 •  

General Winter abdikon dhe vendi ynë është braktisur në harresë motit klimës… Ne kemi marrë aksioneve të situatës: depresioni në Mesdheun perëndimor dhe gadishullin Iberik po sjell moti i ashpër dhe reshje intensive edhe, ndërsa hyrjet dobët lagështirë të arrijnë në gadishullin sjellë retë kryesisht shtresuar, eccetto le isole maggiori e le regioni[…]

gisht i madh

Një javë e rrymave lagësht atlantike, pushim të shkurtër, Sulmi pastaj ri General Winter…

nga admin
publikuar më: 30 janar 2017
Të ndarë gëzimin
 • 141
 •  

Një javë e rrymave lagësht atlantike, pushim të shkurtër, Sulmi pastaj ri General Winter… Anticyclone është duke i dhënë ditë diskrete me qiellin kryesisht të vogla me re dhe dimrit temperaturat gjatë natës, me përhapjen brymë të qendrore dhe veriore, dhe ditën e pak më të buta. Il gelo delle ultime settimane si è fatto sentire e molte delle[…]

gisht i madh

sulm i ri i përgjithshëm nga e diela, Snow në terren e më të madhe të vendit…!!!

nga admin
publikuar më: 11 janar 2017
Të ndarë gëzimin
 • 141
 •  

sulm i ri i përgjithshëm nga e diela, Snow në terren e më të madhe të vendit…!!!   Al momento il nucleo freddo sui Balcani sta parzialmente retrocedendo con moto retrogrado riportandosi più verso l’Italia e le ultime 24 ore sono state caratterizzate ancora de freddo e precipitazioni capaci di assumere carattere nevoso a quote pianeggianti lungo le[…]

gisht i madh

Paralajmërimi Blizzard në Evropën Qendrore dhe Lindore, Scandinavia, Ballkan, Itali, Greqi, Turqi…I Përgjithshëm është serioze…!!!!

nga admin
publikuar më: 4 janar 2017
Të ndarë gëzimin
 • 141
 •  

Paralajmërimi Blizzard në Evropën Qendrore dhe Lindore, Scandinavia, Ballkan, Itali, Greqi, Turqi…I Përgjithshëm është serioze…!!!! Siç e kishte shpallur për ju nga e enjtja 5 janar, eve Epiphany, ditë do të shënohet me e pritshme Arctic kontinentale me ajër të goditjes me përkeqësimin e kushteve të motit dukshëm në natyrë dimrit, jo se sot nuk përballen me të ftohtë, ma di certo sarà niente in confronto a[…]

i mirëpritur , sot eshte e martë, 25 shtator 2018