Порталот климатолошка Италија архива
Category : предвидувањата на среден и на долг рок

Snow-на-кат-јануари-2017

сезонски прогнозирање Тренд есен-зима 2018-2019…

Поделете ги радоста
 • 141
 •  

сите’ Астрономски пристап на есен, но веќе во времето, Јас би сакал да ви даде, како и обично, климатолошки податоци од следниот студениот период. Како одамна му се обратам на сите вас со спецификациите напред-карта на можни конфигурации доминантни на континентот. Vi ho riportato i nuclei dei sistemi barici predominanti che avranno mobilità[…]

1-6 мај

Мај почнува со лошите временски услови, но наизменични времето-климата се испоставува дека е правило пролетта…

од admin
Објавено на: 30 април 2018
Поделете ги радоста
 • 141
 •  

По речиси однапред лето, поради повикот на африкански топол воздух и диктиран од’ пристап на Атлантикот преку, таа може да навлезат Западна и Централна Медитеранот, создавајќи длабока вител курзив, латентна Italic, што ќе доведе до влошување на временските услови во текот на поголемиот дел од земјата, поврзани со значителен пад на температурата (Снег по должината на лакот[…]

Ладење планетариум

anticyclonic купола до четврток 19, потоа да се промени…конечно!!!

од admin
Објавено на: 16 октомври 2017
Поделете ги радоста
 • 141
 •  

 

палецот

Е’ Сега римски dell'ottobrata…

од admin
Објавено на: 12 октомври 2017
Поделете ги радоста
 • 141
 •  
палецот

Есен во одлична форма за нашата земја…Не се потсетиме лето хоризонтот!!!

од admin
Објавено на: 16 септември 2017
Поделете ги радоста
 • 141
 •  
палецот

Рација Арктикот прв, капка потоа ладна…се враќа на лоши временски услови!!!

од admin
Објавено на: 23 април 2017
Поделете ги радоста
 • 141
 •  

Рација Арктикот прв, капка потоа ладна…се враќа на лоши временски услови!!! Арктикот напад што ќе се отвори 26 Април и ладна капка до 30 април, вклучување на сите нашите региони наизменично. На денот на ослободувањето алпски и пред-алпскиот областа на која ќе бидат погодени од страна на првите дождови и грмотевици, поради префронтален преку Арктикот.

палецот

Општи Зимски абдицира и нашата земја е напуштена во неизвесност времето-климата…

Поделете ги радоста
 • 141
 •  

Општи Зимски абдицира и нашата земја е напуштена во неизвесност времето-климата… Ние се направи преглед на ситуацијата: депресија на западниот Медитеран и на Пиринејскиот полуостров носи тешки временски услови и врнежи исто така, интензивна, додека слаб влажна приливи достигне полуостровот носат облаците најчесто групирани, eccetto le isole maggiori e le regioni[…]

палецот

Една недела на влажни Атлантикот струи, кратка пауза, тогаш новиот генерален Зимски напад…

Поделете ги радоста
 • 141
 •  

Една недела на влажни Атлантикот струи, кратка пауза, тогаш новиот генерален Зимски напад… На антициклон дава дискретни дена небо претежно малку облачно и зимски температури во текот на ноќта, со слана се шири во централните и северните, и малку поблаги ден. Студот на изминатите неколку недели се чувствува и многу од[…]

палецот

Новиот генерален напад од неделата, Снег на теренот на поголемиот дел од земјата…!!!

Поделете ги радоста
 • 141
 •  

Новиот генерален напад од неделата, Снег на теренот на поголемиот дел од земјата…!!!   Al momento il nucleo freddo sui Balcani sta parzialmente retrocedendo con moto retrogrado riportandosi più verso l’Italia e le ultime 24 ore sono state caratterizzate ancora de freddo e precipitazioni capaci di assumere carattere nevoso a quote pianeggianti lungo le[…]

палецот

Blizzard предупредување во Централна и Источна Европа, Скандинавија, Балканот, Италија, Грција, Турција…Генералниот е сериозна…!!!!

Поделете ги радоста
 • 141
 •  

Blizzard предупредување во Централна и Источна Европа, Скандинавија, Балканот, Италија, Грција, Турција…Генералниот е сериозна…!!!! Како што беше најавено на вас од четврток 5 јануари, Водици Ева, денот ќе биде обележан со очекуваните Арктикот континентална клима-busting со влошување на временските услови значително во текот на зимата природата, не дека денес не се соочуваат со ладна, ma di certo sarà niente in confronto a[…]

Добредојдовте , денес е вторник, 25 септември 2018