Të ndarë gëzimin
 • 141
 •  

 

Moti Alert 24h

Asgjë për të raportuar

.

.

Formulimi rrezik vigjilent 

Jeshile = rrezik të ulët – orange = risk të mesëm – red = rrezik të lartë – purple = rrezik serioz

cropped-cropped-Temporale.jpg

parashikimi sezonale Trendi Summer 2018…

nga admin
publikuar më: 20 qershor 2018
Të ndarë gëzimin
 • 141
 •  

Konfigurimin mbizotërues Bariç për sezonin veror të vitit 2018

cropped-temporale.jpg

Si të parashikojnë formimin e përkohshëm…

nga admin
Kategoritë: Moti i mësuar
publikuar më: 22 Mund 2018
Të ndarë gëzimin
 • 141
 •  

Ky ra fjala për të shkuar për të parë faktorët që ndikojnë në formimin e tmerrshëm retë që shpesh shkaktojnë dushe dhe stuhi. Përveç pamje normale të qiellit, erërat, lagështia dhe presion variacionet në faqen (për këtë unë kujtoj parashikime të personalizuar në seksionin motit-arsimore), altri sono i fattori che possiamo seguire[…]

1-6 maj

May fillon me mot të keq, por alternuara moti-klima rezulton të jetë rregull pranverë…

nga admin
publikuar më: 30 prill 2018
Të ndarë gëzimin
 • 141
 •  

Pas një paradhënie pothuajse të verës, për shkak të thirrjes së ajrit afrikane të nxehtë dhe të diktuar nga’ Qasja e një lug të Atlantikut, ky i fundit mund të depërtojnë perëndimore dhe qendrore mesdhetare, duke krijuar një pjerrëta të thellë vorbull, latent italic, e cila do të çojë në përkeqësimin e motit mbi pjesën më të madhe të vendit, shoqëruar me një rënie të konsiderueshme në temperaturë (neve lungo l’arco[…]

Glacier-dellaletsch-zviceran

Akullnajat dhe trajnimi i tyre…

nga admin
Kategoritë: Moti i mësuar
publikuar më: 13 marsh 2018
Të ndarë gëzimin
 • 141
 •  

Akullnajat janë të mëdha masa të përhershme akull, formuar nga transformimi (ngjeshjes dhe kristalizim) nga akumulimet e dëborës dhe i nënshtrohen një scrolling ngadalshëm në sipërfaqen tokësore. Akullnajat ne t'i gjeni në të gjitha kontinentet e botës dhe sidomos në disa fusha shumë specifike: Grenlandë, Artide, Antarktidë, Zelanda e Re, Alaska, Islandë, i ri[…]

ftohja-planetar

Stratosphere dhe Troposfera jehonë…

nga admin
Kategoritë: Moti i mësuar
publikuar më: 10 shkurt 2018
Të ndarë gëzimin
 • 141
 •  

Stratosferë është shtresa atmosferik midis 11 e 50 km rreth e lartësi dhe është një rajon që është përtej lartësia në të cilën fenomene ndodhin çuar në motit, ose me fjalë të tjera troposferë (da 0 për 10-12 km, për gjerësi tonë), kufiri i sipërm i të cilit[…]

dimër 2017-2018

Trendi dhe motit sezonale parashikimet dhe klima në Itali dhe Evropë dimër 2017 / 2018…

nga admin
publikuar më: 7 nëntor 2017
Të ndarë gëzimin
 • 141
 •  
ftohja-planetar

Dome anticyclonic deri të enjten 19, pastaj të ndryshojë…më në fund!!!

nga admin
publikuar më: 16 tetor 2017
Të ndarë gëzimin
 • 141
 •  

 

gisht i madh

E’ dell'ottobrata tani Roman…

nga admin
publikuar më: 12 tetor 2017
Të ndarë gëzimin
 • 141
 •  
gisht i madh

Çfarë është dashuria…

nga admin
Kategoritë: Moti i mësuar
publikuar më: 12 tetor 2017
Të ndarë gëzimin
 • 141
 •  

 

i mirëpritur , sot eshte e mërkurë, 18 korrik 2018