Поделете ги радоста
 • 141
 •  

 

Италија Времето сигнализација

од вторник 25 Септември ладен воздух рација во нашата земја со важни термички колапс. минимум под 10 степени, а максималната што едвај надминува 20 степени.

Времето Италија

викенд 14/16 септември со дискретни време во текот на еден голем дел од територијата со облачност која ќе произведува расфрлани тушеви можно по должината на Алпите во нарушување на Po долина и Апенинскиот внатрешните области. Светлина ветрови и морињата само се преселил. Температури на уште летото вредности со врвови блиску до 30 ° C малку поладна во текот на денот во неделата.

Следната недела и до 20 септември со нестабилни временски услови со расфрлани дожд squalls и летото времето во текот на поголемиот дел од земјата. Светлина ветрови и морињата само се преселил. стабилна температура.

на 20 септември со минимални depressionario централно јужниот дел со тушеви и / или грмотевици. Подобро е да се на север, со изобилство од сонце. Слаба за да циклони ротација со игла на централниот Тиренското. Мари само се преселил. Температурите се намали во максималниот во центарот, мирување на друго место.

на 21 септемвриво добрите временски услови на север со доволно сонце; нестабилни временски услови во централниот и јужниот, особено, на Сицилија со дожд и грмежи. Северни ветрови во централниот и северниот дел острови, јужниот дел на друго место; морињата само се преселил на локално ниво или се пресели во централна и јужна сливови. намалување на минималната температура и зголемување на максимум во центарот, мирување на друго место.

алармирање текстот ризик 

Зелена = низок ризик – портокал = среден ризик – црвено = висок ризик – виолетова = сериозен ризик

Snow-на-кат-јануари-2017

сезонски прогнозирање Тренд есен-зима 2018-2019…

Поделете ги радоста
 • 141
 •  

сите’ Астрономски пристап на есен, но веќе во времето, Јас би сакал да ви даде, како и обично, климатолошки податоци од следниот студениот период. Како одамна му се обратам на сите вас со спецификациите напред-карта на можни конфигурации доминантни на континентот. Vi ho riportato i nuclei dei sistemi barici predominanti che avranno mobilità[…]

Evoluzioneclima Sardegna

Влијанието на океаните за климатските Gaia…

од admin
Објавено на: 20 јули 2018
Поделете ги радоста
 • 141
 •  

  Обемот на водата на Земјата е за 97% содржина во океаните, кои имаат просечна температура од единс. 4 степени. На огромна количина на вода, на нашата планета, Тоа значи дека климатските правила се управувани од страна на износот на акумулираната енергија од страна на нашите ѕвезди, Сонцето. Gli oceani regolano i fattori[…]

cropped-cropped-Temporale.jpg

Tendenza previsionale stagionale estate 2018

од admin
Објавено на: 20 јуни 2018
Поделете ги радоста
 • 141
 •  

Configurazioni bariche predominanti per la stagione estiva anno 2018

исечени-temporale.jpg

Како да се предвиди формирање на временската…

од admin
категории: настава Време
Објавено на: 22 мај 2018
Поделете ги радоста
 • 141
 •  

Ова воедно и да одат да се погледне на фактори кои влијаат на формирањето на високи облаци, кои често предизвикуваат дожд и грмежи. Во прилог на нормална поглед на небото, ветрови, влажност и притисок варијации на сајтот (за тоа сум потсети персонализирани предвидувања во времето-образовниот дел), други фактори кои може да се следат[…]

1-6 мај

Мај почнува со лошите временски услови, но наизменични времето-климата се испоставува дека е правило пролетта…

од admin
Објавено на: 30 април 2018
Поделете ги радоста
 • 141
 •  

По речиси однапред лето, поради повикот на африкански топол воздух и диктиран од’ пристап на Атлантикот преку, таа може да навлезат Западна и Централна Медитеранот, создавајќи длабока вител курзив, латентна Italic, што ќе доведе до влошување на временските услови во текот на поголемиот дел од земјата, поврзани со значителен пад на температурата (Снег по должината на лакот[…]

Глечер dellaletsch-швајцарската

Глечерите и нивната обука…

од admin
категории: настава Време
Објавено на: 13 март 2018
Поделете ги радоста
 • 141
 •  

Глечерите се огромни постојан мраз маси, формирана од страна на трансформација (тампонирање и кристализација) на акумулациите од снег и се предмет на спор лизгање на домашен површина. Глечерите ги најдете на сите континенти на светот, а особено во некои многу специфични области: Гренланд, Artide, Антарктикот, нов Зеланд, Алјаска, Исланд, нови[…]

Ладење планетариум

Стратосферата и Тропосфера реперкусија…

од admin
категории: настава Време
Објавено на: 10 февруари 2018
Поделете ги радоста
 • 141
 •  

Стратосферата е атмосферскиот слој помеѓу 11 д 50 км околу на надморска височина и е регион кој е надвор од височина на која феномени се случуваат води до времето или со други зборови тропосферата (на 0 во врска со 10-12 км, за нашата географска ширина), чија горна граница[…]

зима 2017-2018

Тренд и сезонски прогноза за времето и климата во Италија и Европа зима 2017 / 2018…

од admin
Објавено на: 7 Ноември 2017
Поделете ги радоста
 • 141
 •  
Ладење планетариум

anticyclonic купола до четврток 19, потоа да се промени…конечно!!!

од admin
Објавено на: 16 октомври 2017
Поделете ги радоста
 • 141
 •  

 

Добредојдовте , денес е Saturday, 22 септември 2018